מרכיבים
4 ביצים גודל L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
105 גרם ( 3/4 כוס) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כף שמן קנולה
גלידה קרמיסימו וניל צרפתי
להרטבת הביסקוויט 3-4 כוסות אספרסו ארוך
לקישוט אבקת קקאו
ההכנה
- מכינים את הביסקוויט:
- מקציפים ביצים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ- 7 דקות במהירות בינונית לקצף תפוח ובהיר, מקפלים קמח, אבקת אפייה ומלח בעזרת מרית ולבסוף את השמן יחד עם התמצית וניל.
- יוצקים לתבנית ומחליקים.
- אופים כ- 7 דקות בחום 200 מעלות, בתנור שחומם מראש.
- מקררים וקורצים עיגולים בקוטר 6-1/26 ס"מ (קוטר הכוס).
- מרכיבים ומגישים:
- מניחים בתחתית הכוס ביסקוויט ומרטיבים אותו באספרסו בעזרת מברשת.
- מעליו מניחים כף-שתיים של גלידת קרמיסימו וניל צרפתי ומיישרים, חוזרים על פעולה זאת עוד פעמיים.
- מפזרים מעל קקאו.
- מקפיאים מעט לפני ההגשה.
- בתאבון!