מרכיבים
5 יח' קרמבו וניל- 20 יחידות
200 גר' שוקולד מריר "ורד הגליל" 60% מוצקי קקאו
35 גר' חמאה
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
3 כפות אבקת סוכר מנופה
לציפוי: 200 גר' שוקולד מריר "ורד הגליל" 60% מוצקי קקאו, 3 כפות שמנת מתוקה להקצפה או חלב, חבילת קליק כדורים חום-לבן
ההכנה
- בתבנית אינגליש קייק מסדרים קרמבואים בשורה
- בקערה עמידה בחום מניחים את השוקולד, שבור לקוביות. מוסיפים את החמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים היטב להמסה מלאה
- מצננים לטמפרטורת החדר
- בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
- מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד הצוננת, בכל פעם שליש מכמות הקצפת, למוס אחיד וחלק
- יוצקים את המוס מעל הקרמובואים בתבנית, מקפידים למלא גם את הפינות והרווחים, מיישרים בעזרת מרית ודופקים בעדינות את התבנית על משטח העבודה לשחרור בועות אוויר
- מכסים בניילון נצמד ומקפיאים כ-4 שעות
- לאחר 4 שעות מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת/חלב בפולסים קצרים, מערבבים היטב להמסה מלאה, יוצקים מעל המוס הקפוא, מיישרים ומפזרים קליק לקישוט
- חותכים בזהירות בעזרת סכין חדה שנטבלה במים רותחים, מגישים ומתאהבים