מרכיבים
7 גר' (2 ורבע כפיות) שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כוס מים פושרים
2 וחצי כוסות קמח לבן
20 גר' חמאה מומסת
כפית מלח
250 גר' שוקולד צ'יפס
תוספות לפי הטעם
ההכנה
- מחממים תנור ל–230 מעלות
- בקערה ממיסים את השמרים והדבש במים פושרים ומניחים בצד לכמה דקות, עד שהשמרים מבעבעים
- מוסיפים קמח, חמאה מומסת ומלח, ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק אחיד, קשיח ולא דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח עד לקבלת המרקם המתאים
- מגלגלים את הבצק לכדור (לפיצה משפחתית) או מחלקים ל–4 כדורים קטנים (לפיצות אישיות)
- מניחים לבצק לנוח 5 דקות במקום חמים
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים בה את הבצק. דוחפים את הבצק כלפי קצה התבנית על מנת ליצור קרום עבה ופריך. יוצרים שקעים עם האצבעות בתחתית הבצק
- אופים כ–7 דקות, מוציאים מהתנור, מפזרים שוקולד צ'יפס בנדיבות ומחזירים לתנור ל– 3-4 דקות נוספות
- מוציאים מהתנור, משטחים את השוקולד, מוסיפים כדורי גלידת קרמיסימו בטעם וניל צרפתי (אפשר לגוון בשילוב עם טעמים נוספים) ומפזרים תוספות לפי הטעם (למשל קליק, קצפת, סירופ שוקולד, פירות וסוכריות צבעוניות)