מרכיבים
1 כוס + 3 כפות (175 גר') קמח תופח
2 כפות (20 גר') סוכר
מעט מלח
מעט קינמון
מעט אגוז מוסקט
1 מיכל (200 מ"ל) אשל
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
גלידות קרמיסימו בטעמים אהובים
קישוטים לפי הטעם
ההכנה
- מערבבים קלות בקערה קמח תופח, סוכר, מלח, קינמון ואגוז מוסקט
- מוסיפים אשל, ביצה ותמצית וניל ומערבבים לקבלת תערובת כמעט אחידה ולא יותר (ייתכן ויישארו מעט גושים)
- מחממים שמן עמוק בסיר רחב. על מנת לוודא שהשמן מספיק חם, טבלו בו בזהירות קצה של קיסם עץ – אם נוצרות בועות סביב הקיסם, השמן מוכן לטיגון. מנמיכים את האש לחום גבוה אך לא מקסימלי
- בעזרת כף קפיצית מניחים כדורי בלילה בסיר ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה אחידה
- מוציאים את הסופגניות באמצעות מלקחיים או כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לצינון לכמה דקות
- חותכים את הסופגניות לרוחבן ומניחים כדור גלידת קרמיסימו בין שני חצאי הסופגנייה
- מקשטים לפי הטעם, מגישים וחוגגים!