מרכיבים
250 גר' עוגיות
100 גר' חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
100 גר' אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גר' גבינה לבנה 9% שומן
ממרח עוגיות/שוקולד (או כל ממרח אחר שאוהבים)
ההכנה
- מכינים את התחתית: טוחנים עוגיות, ממיסים חמאה במיקרוגל בפולסים קצרים ומוסיפים לעוגיות הטחונות. מערבבים היטב לאיחוד. משטחים את הבלילה בתבנית קפיצית ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא למספר דקות
- מכינים את המלית: בקערה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקבלת קצפת מעט נוזלית. מוספים כ–400 גרם (כ-2/3 חבילה) כדורי גלידת קרמיסימו בטעם וניל צרפתי ומקציפים לאיחוד. משטחים את המלית בתבנית מעל תחתית העוגיות ומקפיאים 4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם)
- ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים ממרח שאוהבים, משטחים בתבנית או מזלפים על העוגה, מוסיפים את כדורי הגלידה שנותרו (כ-1/3 חבילה) לקישוט ומפזרים פירורי עוגיות