מרכיבים
75 גר' חמאה רכה
1/4 כוס סוכר חום דמררה
1 חלמון ביצה L
150 גר' קמח לבן (1/2 כוס + 1 כף)
קמצוץ מלח
1/3 כוס מיני שוקולד צ'יפס
ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- בקערה מערבבים את החמאה והסוכר לקרם בהיר ואוורירי
- מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים להטמעה
- מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים מיני שוקולד צ'יפס ומערבבים
- מצננים את הבצק במקרר כ-10 דקות
- משמנים היטב תבנית שקעים ומניחים בכל שקע כף בצק
- מהדקים את הבצק לדפנות השקעים לעובי דחוס של כחצי ס"מ
- אופים כ-10-12 דקות, עד שהבצק מזהיב
- ממתינים לקירור מלא של הגביעים על מנת לחלץ אותם בקלות מהתבנית
- מניחים כדור גלידה בכל גביע, מפזרים תוספות לפי הטעם
- מגישים לשולחן וקדימה הסתערו