מרכיבים
לעוגיות:
250 גרם (1/2 2 כוסות) אבקת שקדים טחונים דק
380 גרם (3 כוסות+ 2 כפות) אבקת סוכר
1 כף קקאו
5 יחידות חלבונים מביצה מידה L
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
2-3 טיפות צבע מאכל אדום (לא חובה, במידה ואתם מעוניינים בצבע שוקולדי עמוק)
לציפוי:
פולי קקאו מעט טחונים
למילוי:
ההכנה
- המתכון מספיק לכ- 30 עוגיות מקרון ממולאות בגלידה בקוטר 5-6 ס"מ.
- במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית למשך כדקה, כאשר הקצף מתחיל להלבין מעט מתחילים בהדרגתיות להוסיף את הסוכר, ממשיכים להקציף למשך 2 דקות נוספות עד לקבלת קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה.
- מקפלים את האבקת שקדים לתוך התערובת של הקצב היציב בעזרת לקקן לקבלת תערובת אחידה (במהלך הקיפול הקצף נופל ומתקבלת מסה שמזכירה דייסה מעט דביקה, וזה בסדר גמור), במידה והחלטתם להוסיף צבע מאכל זה הזמן.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 11 מ"מ ומזלפים 60 עיגולים בקוטר 6 ס"מ ובמרווחים שווים של כ- 4 ס"מ לתבניות מרופדות בנייר אפייה, מפזרים מעל פולי קקאו טחונים, חובטים מעט בתחתית התבנית על מנת לשטח את המקרונים ולהוציא מהם את האוויר.
- מניחים לשעה בטמפרטורת החדר, עד שמתקבל מרקם מעט יבש (המטרה של ייבוש המקרונים היא להעניק קליפה קשיחה ומבריקה).
- בינתיים מעבירים גלידה לרינגים בקוטר 6 ומכניסים למקפיא עד להרכבת העוגה.
- מחממים תנור לחום 160 מעלות, אופים למשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מעט תפוחות, יציבות מבחוץ ועדיין רכות מבפנים (יש להיזהר מאפיית יתר), מצננים היטב ומפרידים בזהירות מנייר האפייה.
- מרכיבים את המקרונים: הופכים מחצית מכמות המקרונים, מחלצים את הגלידה מהרינגים ומניחים על גבי המקרונים, סוגרים עם מחצית המקרונים שנותרה ושומרים במקפיא בכלי אטום עד להגשה.
- בתאבון!