עונת הקרמבו בפתח וזה תמיד מרגש, אבל הפעם יש לנו הפתעה נוספת בשבילכם: הממתק החורפי הלאומי של גלידת שטראוס זוכה לעדכון ומתאים את עצמו לשנת 2019. לא, אין לכם מה לדאוג: הטעם האהוב, המרקם, המראה וכמובן האיכות של הקרמבו לא יעברו כל שינוי; מה שכן ישתנה זה שמעתה הקרמבו ייפרד מעטיפת האלומיניום שלו ויהפוך לידידותי יותר לסביבה.
בשלב הראשון, עטיפות האלומיניום יוסרו מאריזות קרמבו שמינייה בלבד, שיוצעו למכירה בקופסת פלסטיק קשיחה המגינה על צורתו של הקרמבו העדין וניתנת למיחזור. הקרמבו שיימכר באריזות 20 ו-32 יח' ימשיך להיעטף באופן ידני ויוצע למכירה בעטיפת האלומיניום המקורית, עד שיימצא פתרון סביבתי גם לאריזות הללו.
מדובר במהלך לטווח ארוך, בהתאם ליעדי הקיימות של תאגיד יוניליוור העולמי החותר לצמצום חומרי אריזה, תוך התחייבות שעד 2025 כל אריזות הפלסטיק יהיו ניתנות לשימוש חוזר, מיחזור או הפיכה לקומפוסט. בגלידת שטראוס מציינים שההחלטה על הסרת עטיפות האלומיניום הגיעה לאחר בדיקת הבטחת איכות קפדנית ומתמשכת, שווידאה כי הטעם, המרקם ואורך חיי המדף יישמרו כפי שהיו עד כה.
מתגעגעים ליישור העטיפה? התחילו ליישר >>
הישראלים הם צרכני קרמבו כבדים
את התוצאות החיוביות ניתן יהיה להרגיש באופן מיידי: כבר בעונת הקרמבו הקרובה שתתחיל בספטמבר ותסתיים בינואר, יצומצם השימוש באלומיניום ביותר מ-13 טון עטיפות, השקולים ל-6,000 קמ"ר של אלומיניום. ומה זה אומר בתכל'ס, אתם שואלים? שאם תחברו את כל עטיפות האלומיניום הללו לאורכן, תוכלו להגיע מירושלים להודו – מרחק של יותר מ-3,800 ק"מ אווירי.
ואם זה לא מספיק, הנה עוד 5 עובדות על ממתק החורף שלנו שאולי לא הכרתם:
- הקרמבו התחיל את דרכו כממתק בשנות הצנע, וזאת הודות לחומרי הגלם הזולים שלו
- עם השנים, הקרמבו צבר פופולריות רבה והשתרש כחלק בלתי נפרד מהפולקלור הישראלי. זאת למרות שהוא הומצא בכלל בדנמרק לפני כ-200 שנה
- 85% מהישראלים אוכלים קרמבו במהלך העונה, וצרכני הקרמבו הכבדים יותר אוכלים כ-14 קרמבואים בממוצע בעונה
- איך אנחנו אוהבים לאכול את הקרמבו שלנו? כ-70% מהישראלים מתחילים מהקרם, 20% מתחילים דווקא מהביסקוויט והיתר מצאו דרך יצירתית לאכול את הקרם והביסקוויט יחד
- הקרמבו מיוצר במפעל של גלידת שטראוס בעכו, ובשיא העונה מיוצרים 450 קרמבואים בכל דקה
אז בפעם הבאה שתחליטו להתפנק עם קרמבו, תהנו כפליים: גם מהטעם האהוב והמוכר שמלווה אתכם שנים, וגם מהידיעה שתרמתם קצת לאיכות הסביבה.